*/

Cartagena: una ciutat mil·lenària amb mil plans

Des de l’estació de Santa Pola tens innombrables opcions per triar destinació. Per això, nosaltres t’ajudem i et presentem alguns d’ells. Avui et parlem de Cartagena i les meravelles d’aquesta ciutat a la vora del Mediterrani. Et proposem que no ho dubtis i posis rumb a Cartagena des de la nostra estació.

A Cartagena tens moltes opcions per organitzar el pla que més s’adapti a tu. Des de visitar els museus i el patrimoni cultural que alberga, fins a una ruta gastronòmica amb els productes més típics de localitat portuària o les moltes activitats aquàtiques i de senderisme que possibilita.

Un museu permanent

Cartagena és una ciutat amb 2.500 anys d’història que ofereix als turistes una experiència única. La ciutat alberga un gran patrimoni cultural a causa de tota la història viscuda des de l’antiga Carthago Nova. Entre totes les meravelles que es troben a Cartagena destaca, principalment, el Teatre Romà. La seva data de construcció es situa entre els anys 5 i 1 a. de C. i a la fi del segle passat va ser declarat Bé d’Interès Cultural. Un altre dels atractius que té és el museu del Teatre Romà, lloc on es guarden totes les peces històriques trobades durant les diferents excavacions.

A més del teatre, Cartagena alberga també altres elements turístics com el Fòrum Romà, en el qual destaquen el complex termal i l’edifici de l’atri. Així mateix, si busques un pla més familiar, també pots realitzar una visita teatralitzada al fòrum.

Teatro romano en Cartagena

Activitats d’oci

El Parc Regional de Calblanque és un dels paradisos de Cartagena. Açí pots arribar a través d’una ruta senzilla i sense moltes complicacions que acabarà amb un bany a les cristal·lines platges d’aquest Parc Natural. Martinets blancs, camallonga, bec d’alena, corriols camanegres i gavines de Audouin, entre altres, són algunes de les aus que podràs trobar allí.

Cartagena és un dels paratges perfectes per als submarinistes. Molts quilòmetres de costa, platges i cales d’aigua cristal·lina són l’escenari perfecte per posar en pràctica els teus coneixements de bussejo. Els penya-segats de Cabo Tiñoso ofereixen nombrosos punts d’immersió, així com profunditats des dels 12 fins a 42 metres per a tot tipus de bussejadors. Si, per contra, vols iniciar-te en aquesta activitat, Cartagena és el teu lloc també. La Azhoía, un petit poble de pescadors, és el lloc ideal per realitzar una primera immersió.

La Azohía

Un gust per al paladar

A més de tots aquests plans, has de tenir en compte que visites un lloc amb una gastronomia meravellosa que vas a conèixer de seguida de la nostra mà.

La principal atracció culinària de Cartagena és, com no podia ser d’una altra manera, el peix. Peix fresc del Mediterrani o bé del Mar Menor. Orada, nero, dentol o la llisa són la principal matèria primera cartagenera. Cuinats a la brasa, a la sal o rostits són alguna de les maneres de degustar-ho, però, principalment, el plat de peix de la ciutat és el calder.

Michirones

Altres receptes típiques de Cartagena són els michirones i el cantonal, una amanida feta a força de fumats en la qual es combina el salmó, el bacallà i la palometa amb tàpera, ceba i oli d’oliva. L’abrigalli o la cansalada de cel són alguns de les postres que pots prendre per completar un menú típic, amb un cafè asiàtic com a colofó.

Ja ho has vist, hi ha motius de sobres per visitar Cartagena! Així que no t’ho pensis molt… Solament has de triar l’horari que millor s’adapti al teu pla i gaudir del dia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *