La ciutat
L´encant de la localitat de Santa Pola el trobem en el seu mar, les seues gents, la seua gastronomia i el seu increïble clima. Un encant que han sabut apreciar persones de gran quantitat de punts del planeta que han decidit visitar-la o inclús traslladar la seua residència a aquesta terra. La seua temperatura anual de 18ºC convenç a molts, com també el fan els més de 300 dies de sol al any. Aquest poble pesquer, que conserva tota la seua idiosincràsia, és famós també per la seua costa: un total de 11 quilòmetres de platges i cales de fina arena conquisten a locals i visitants. La seua natura és voluptuosa no solament a la línia que separa mar i terra, sino també a la Serra i al Parc Natural de Les Salines. Aquest últim abasta 2.470 hectàrees a la zona litoral de la Badia de Santa Pola on conviuen més de 150 especies d´aus entre les que destaca el flamenc rosa. En total, més del 70% del territori està protegit, cosa que dona una idea del seu alt valor natural.
La cuina mediterrània és altre dels plats forts de Santa Pola, que té la seua base al peix de denominació d´origen “Peix de Santa Pola”. La activitat del port pesquer, hereu directe de l´antic “Portus Illicitanus”, es reflectix als fogons, que compten a diari amb gènere del dia. D´altra banda, els guisats de Santa Pola destaquen per el seu colorit i estan basats en arròs i pescat. La gamba roja, la gambeta, les saladures típiques de la zona i la cigala són altres de les estrelles en les receptes més autentiques d´aquesta localitat.